Tudjuk, (és mára már az egész tudományos világ érzékeli), hogy az ország jövője szempontjából is nagyon fontos a fiatal kutatók aktivitása, a megjelentetett írásaik tömege pedig a fiatal kutatók tenniakarását jelzi egyértelműen és látványos minőséget jelent.
A fiatal tudósok tudják, hogy szervezetünk segítő, profin megszervezett programjainak többsége értük van. Kívánjuk, hogy közülük éljenek továbbra is mind többen a PEME doktori cselekményeik felgyorsítását célzó és biztosító tudományos lehetőségeivel.

A XXIII. Konferencia előadói számos nagyon aktuális friss tudományos kérdés/probléma kutatásáról is beszámoltak. Ilyenek például: a Cyberbullying társadalmi vonatkozásai, a pandémia hatása a foglalkozáspolitikára, interjúk a babaváró hitelről, a fiatalok személyiség jellemzői a társadalmi tőke szempontjából, a koronavírus mobilapplikációs piaca, a digitalizáció hatásai, a hősziget jelensége, s számos „találmány szagú” természet- gazdaság- és élettudományi téma /a flexónyomtatás standardizálási és optimalizálási lehetőségei, a 4 kreativitás, mint településfejlesztési elem, platform üzleti modellek értékelése, vagy a cink-oxid és titán-dioxid nanorészecskék hatása bizonyos baktériumok életjelenségeire, stb./.

Az ezen előadások nyomán készült lektorált tanulmányokat tartalmazza friss elektronikus kiadványunk.