Budapesten, nagy érdeklődéstől kísérve, április 28-án tartottuk meg a XXIII. Konferenciánkat, amelyen 16 tudományterületről érkező PhD-hallgatók és a mesterszakos diákok mutatták be kutatásaik eddigi eredményeit. Az előadók, szekció-elnökségi tagok és opponensek négy országból érkeztek. A szekció-elnökségekben 26 vezető kutató segítette a tudományos tanácskozás munkáját, véleményezve a fiatal tehetségek tudományos produktumait. A bírálók és lektorok között három akadémikus és négy külföldi tagunk is részt vett és vesz a Konferencia munkájában és a tanulmánykötet elkészítésében /tudományos vázlatok, előadások és dolgozatok bírálata/.

Az előadók számos nagyon aktuális friss tudományos kérdés/probléma kutatásáról is beszámoltak. Ilyenek például: a Cyberbullying társadalmi vonatkozásai, a pandémia hatása a foglalkozáspolitikára, interjúk a babaváró hitelről, a fiatalok személyiség jellemzői a társadalmi tőke szempontjából, a koronavírus mobilapplikációs piaca, a digitalizáció hatásai, a hősziget jelensége, s számos „találmány szagú” természettudományos/gazdaság- és élettudományi  téma /a flexónyomtatás standardizálási és optimalizálási lehetőségei, a kreativitás, mint településfejlesztési elem, platform üzleti modellek értékelése, vagy a cink-oxid és titán-dioxid nanorészecskék hatása bizonyos baktériumok életjelenségeire, stb.

Külön színfoltjai voltak a konferenciának a délutáni online előadások és viták, amelyeken külföldi előadók és opponensek is szerepeltek, illetve az itthoni valamiképpen akadályozott előadók és bírálók is.  A konferencia ezen részének munkájába kapcsolódott be egyik külföldön lévő tudományos alelnökünk, Dr. Fejes Zsolt, opponensként és hozzászólóként.

Záróakkordként, plenáris ülésen volt olyan online kapcsolatunk, amelyben Nápolyból, Svájcból, Szlovákiából, Szerbiából, Veszprémből, Szolnokról és Debrecenből bejelentkező előadók, bírálók és hozzászólók is szerepeltek.

E plenáris ülésen hangzottak el elnökünk, Dr. Koncz István – a fiatal előadók kiemelkedő munkáit méltató és a konferencia előkészítőinek, szervezőinek, tudományos vezetőinek, résztvevőinek köszönetet mondó -szavai is.