A Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület szakmai műhelyei, regionális és helyi szervezetei egy év alatt számos rendezvénnyel, ünnepséggel emlékeztek meg a nemzet túléléséhez – évszázadokon keresztűl – hatalmas segítséget adó reformációról.

Valamennyi esemény interaktív volt, az egyesület vezetői és tagjai együtt ünnepeltek a jelen és (a tanulókorúakra gondolva) a jövő értelmiségi generációival. Ugyanakkor minden rendezvénybe más szervezetekkel közösen vontuk be az összes korosztályt.

A leglátványosabb központi ünnepi esemény, melyet szintén társszervezőkkel együtt hírdettünk és bonyolítottunk le (a benne részt vevő diákok, nagytiszteletű segítőik, szüleik és tanáraik nagy örömére) egy központi megmérettetéssel záródó vetélkedő volt Nyíregyházán. Ezen esemény nagy sikerében meghatározó szerepe volt a Konszonancia Tehetségsegítő Tanácsnak és a PEME Pszichológia-Művészet Szakmapolitikai Műhelyének Pálkövi Mária dr. Vezetésével.

Az éves ünnepségsorozat lezárása Budapesten november 08-án, a XV. PhD konferencián történik meg. Ezen Dr. Fürj Zoltán, a PEME Történelmi Szakmapolitikai Műhelyének vezetője tart előadást A reformáció társadalmi következményei “Hiszed, hogy volna olyan-amilyen Magyarság, ha nincs – Kálvin?” címen.

Csatolmányok

Fájl Fájl méret
MEGHÍVÓ XV 191 KB